IFK Norrköping och Linköping delade på poängen i damallsvenskan.

Här går hörnan rätt i mål från Linköping. Foto: Viaplay.

Linköping och IFK Norrköping delade på poängen i Östgötaderbyt

Hörna rätt in i mål för IFK Norrköping.

Men trots det satte Linköping en sen kvittering i Östgötaderbyt och säkrade en poäng.

Ett derby brukar innebära hårda kamper och tuff spel, och så blev det även i Östgötaderbyt mellan Linköping och IFK Norrköping.

Halvtimmen in i matchen försökte Pekings Sara Kanutte Fornes rensa bort en boll men hon råkade olyckligt sparka Sara Eriksson i ansiktet.

Eriksson låg ner ett tag och kunde sedan inte fortsätta matchen utan byttes ut. Se situationen nedan.

Sara Eriksson tvingades utgå efter att ha fått en spark i ansiktet.

Trots avbräcket satte Linköpings Aimee Claypole ledningsmålet innan halvleken var över.

Kanutte Fornes kvitterade sedan i den andra halvleken och med cirka tio minuter kvar gick Elin Rombings hörna rakt igenom alla spelare, in i mål.

Men Emma Lennartsson kvitterade i minut 86 och Linköping kunde säkra en poäng i Östgötaderbyt som slutade 2–2.

– Vi gör en bra match och skapar lägen för att vinna den, det är surt att de får in två, men det är en tuff match. De gör det bra, säger IFK Norrköpings Elin Rombing i Viaplay.