Lionel Messi gjorde två mål för Inter Miami.

Se Messis två mål i spelaren. Foto: Reuters.

Lionel Messi låg bakom Inter Miamis historiska seger

Inter Miami är seriesegrare för första gången i historien.

Mycket tack vare en viss Lionel Messi.

I natt stod argentinaren för två mål när förstaplatsen säkrades.

– Jag är riktigt glad över att vi gjorde det, säger Lionel Messi.

Borta mot Columbus Crew var det Lionel Messi som låg bakom det mesta. I slutet av den första halvleken hade 37-åringen show.

Först tog han sig igenom försvaret hos hemmalaget innan han placerade in 1–0. Bara minuter senare stod Messi för en galant träff på en frispark som innebar 2–0 till Miami precis före paus (se målen i spelaren ovan). Han har gjort 17 mål på 17 matcher den här säsongen.

”Nu siktar vi mot nästa”

Inter Miami vann matchen med 3–2 och säkrade därmed seriesegern och således även titeln som kallas ”Suppoter's Shield”, vilket är första gången i klubbens historia. I och med det får laget även en plats i amerikanska Champions League.

– I början av året så visste jag att vi hade en grupp för att kunna göra det här. Det känns bra att vi har nått det första målet, men nu siktar vi mot nästa, säger Lionel Messi enligt ESPN.

Detta är Messis 48:e titel i karriären. Som bekant spelas sedan ett slutspel i MLS.