Manchester City gjorde upp mer Liverpool. Foto: Bildbyrån

Liverpool räddade oavgjort mot Manchester City i titelstriden

Manchester City var dominanta i toppmötet.

Men Liverpool lyckades klamra sig fast och titelstriden i Premier League lever fortsatt efter 2–2.

– Spelschemat är tufft för båda lagen att vinna alla matcher. Men vi kommer att försöka, säger Manchester Citys stjärna Kevin De Bruyne i Viaplays sändning.

Det var Manchester City som dominerade i matchen som potentiellt kan avgöra var Premier League-titeln hamnar 2021/22. Liverpool var piskade att vinna för att inte Pep Guardiolas lag skulle ha allt i egna händer inför de avslutande omgångarna.

Kevin De Bruyne gav hemmalaget ledningen innan Diogo Jota kvitterade strax därpå. Gabriel Jesus satte sedan 2–1 efter ouppmärksamt försvarsspel från Liverpools sida.

Liverpool fick sedan en drömstart på den andra halvleeken när Sadio Mané satte kvitteringen med bara minuten spelad. Men gästerna lyckades inte få grepp om matchen och istället var det Manchester City som dominerade. Raheem Sterling hade en boll i nät som dömdes bort efter VAR-granskning för offside.

Resultatet, 2-2, innebär att Manchester City har allt i egna händer medan Liverpool får hoppas på poängtapp från konkurrenterna om de ska ha någon chans att vinna ligan.