Roberto Firmino gjorde segermålet. Foto: Bildbyrån.

Liverpool tog nionde raka – nollade Arsenal på Emirates

Liverpool tog nioende raka ligasegern när man slog Arsenal på onsdagskvällen.

Roberto Firmino satte slutresultatet 2–0 genom en riktig läckerbit.

– Vi visste att vi kunde bättre och det gjorde vi i andra halvlek, säger Liverpools Andrew Robertson till Sky Sports.

Onsdagen bjöd på stormöte i Premier League när Arsenal tog emot Liverpool hemma på Emirates Stadium i London. Första halvlek slutade mållös, men det var Arsnenal som var i förarsätet spelmässogt.

– Vi visste att vi kunde bättre och det gjorde vi i andra halvlek, vi var mer dominanta då, säger Liverpools Andrew Robertson till Sky Sports.

Tidigt i den andra halvleken kom istället ledningsmålet för gästerna. Diogo Jota avslutade från den vänstra delen av straffområdet, på Arsenals målvakt Aaron Ramsdale som mycket väl kunde ha räddat bollen. Ingripandet kan ifrågasättas.

Satte slutresultatet – i blindo

Dessförinnan kunde Arsenal ha tagit ledningen efter en jättetabbe av Liverpools försvar, när man frispelade Martin Ödegard med en misslyckad hemåtpassning. Alison klarade där och räddade samtliga skott i matchen, hans 16:e nolla för den här säsongen.

Roberto Firmino byttes in för Liverpool, ut gick målskytten Diogo Jota. Det tog bara fem minuter, sedan var även Firmino målskytt efter en fin löpning mot den första stolpen där han stötte in 2–0, med ryggen mot mål.