Foto: Bildbyrån/TT

Målskytt fick flaskor kastade på sig

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool vann den första kvartsfinalen i Champions League mot Benfica i Lissabon med 3-1.

– Det tredje målet var viktigt, säger backen Andrew Robertson till BT Sport.

När Benfica jagade kvittering bjöd Liverpools målvakt Allison på underhållning och dribblade som sista man bort Rafa Silva i en våghalsig manöver.

I slutminuterna kom colombianen Luis Diaz i en snabb omställning, fick hjälp av Benficafot, och rundade målvakten Odisseas Vlachodimos och lade in 3-1 och avgjorde matchen. Det var bara två minuter efter Alissons insats. Mäktig sång av Liverpoolfansen fyllde Estádio da Luz där närmare 60000 bänkat sig.

Diaz impopulär målskytt

Det haglade in flaskor och andra föremål mot den förre Portospelaren Diaz efter hans mål.

– Han fick ett fint mottagande ända från starten av matchen eftersom han spelat för en av deras rivaler. Det var ett fint mål av honom och att ha med sig ett tvåmålsöverläge ger en stor skillnad. Förhoppningsvis kan vi slutföra jobbet, säger Robertson om Diaz med glimten i ögat.

Benfica låg på för ett kvitteringsmål vid 1-2 och var nära flera gånger. I den 67:e minuten tog sig ständigt farlige Darwin Nunez in i straffområdet och föll i en duell med Virgil van Dijk. Anfallaren ropade på straff, men fick inte gehör från domare Jesús Gil Manzano eftersom filmningen var för uppenbar.

Liverpool vann sin femte bortamatch i rad i Champions League vilket är ett klubbrekord.

City fick bara med sig 1-0 mot Atletico

I tisdagens andra kvartsfinal ställdes Manchester City mot Atletico Madrid. Ett City som hade 17 raka Champions League matcher på hemmaplan utan förlust.

Hemmalaget dominerade matchen som väntat och hade ett bollinnehav på 70 procent men trots det lyckades inte City skapa någon riktigt farlig målchans. Men i den 70:e matchminuten fick inbytte Phil Foden chansen att frispela Kevin De Bruyne som satte 1-0 i bortre stolpen – som också blev slutresultatet.

– Vi var tvungna att visa tålamod, det var en jämn match och skönt att få med sig segern, säger Citys mittfältare Rodri till C More.

Nu väntar rysarmatcher nästa vecka i Madrid på onsdag. Innan dess tar City emot Liverpool i en seriefinal i Premier League på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.