Magdalena Eriksson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Magdalena Eriksson inför ödesmatchen: ”Hoppas vi är otroligt tuffa” Foto: Bildbyrån/SVT

Magdalena Eriksson inför ödesmatchen: ”Måste visa att vi är Sverige, England är på vår hemmaplan”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det vinna eller försvinna för det svenska damlandslaget om man ska knipa direktplats till nästa års EM. På andra sidan står regerande mästarinnorna England.

– Vi vet förutsättningarna och kommer göra det jävligt jobbigt för dem, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

I kväll avgörs det vem av Sverige och England som kniper den sista direktplatsen till nästa års EM i Schweiz. Förloraren får fortsätta spela playoff under hösten.

England är tre poäng före och kan därför även gå vidare på ett likaresultat. Förutsättningarna är alltså glasklara på Gamla Ullevi.

Damlandslaget i fotboll

– Vi vet vad som gäller och är förberedda på det. Vi ska vinna imorgon och kommer göra det jävligt jobbigt för dem, säger hon.

Hör Magdas kaxiga utspel inför matchen i spelaren.

Frankrike spelar samtidigt mot Irland och säkrar gruppvinsten vid seger. Eriksson tillsammans med några andra varningsbelastade spelare bänkades i den matchen då de riskerade att vara avstängda i den nu direkt avgörande matchen mot lejoninnorna. Men mittbacken är stolt.

– Klart man vill vara där det händer. Men den äldre ”Magda” kunde också känna sig stolt, tjejerna hade förtjänat chansen och gjorde det så pass bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet