MFF-jubel efter Nikola Djurdjics 2–1-mål. Foto: Bildbyrån

Malmö vann drama mot Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Till slut lossnade allt för Malmö. Tacka Nikola Djurdjic för det som bröt måltorkan och sänkte Falkenberg med sina två mål och två assist i 4-3-segern. Men hemmalaget darrade ordentligt i försvaret. – Det var pinsamt, säger anfallaren till C More.

Han var en sensation i de första matcherna i allsvenskan. Tre mål på tre matcher talade sitt tydliga språk. Serben var glödhet innan vädret slog om och det blev måltorka. Malmö pressade och gjorde allt för att sänka allsvenskans tredje sämsta lag, men hade svårt att få in bollen.

Då fick Djurdjic bollen på kanten, vek in den till Markus Rosenberg som nickade i målvaktens andra hörn och Stadion exploderade i ett glädjerus.

”Enkelt mål”

– Det var fint. Ett enkelt mål. Han (backen) tror jag ska komma på första stolpen men så går jag bakom honom istället, säger han till C More.

Viktigt för MFF, men glädjen blev kortvarig. Sex minuter senare drev Johannes Vall fram längs med vänsterkanten, hittade en omarkerad Godsway Donyoh som avslutade i nättaket. MFF var chockat efter 1-1 i halvtid.

– Vi pressar och pressar, sen kontrar de in ett mål, suckade lagkapten Rosenberg.

Vackert kortpassningsspel

I andra rann det på när Nikola Djurdjic började showa. Han nickade in en hörna i trängt läge, spelade fram Vladimir Rodic med ett vackert instick och han rundade sen Falkenbergs målvakt fram till 3-1. 4-1 satte Djurdjic själv efter vackert kortpassningsspel från Malmö när han avslutade från nära håll.

Falkenberg vaknade dock till och skakade om Malmö. Inom loppet av sex minuter gjorde man två mål till fram 4-3. MFF lyckades ändå att hålla undan och vinna.

”Det var pinsamt”

– Det var pinsamt hur vi spelade. Vi var slarviga och spelade inte på vår nivå. Vi ska ”döda” en 4-1-match mot ett bottenlag, inte göra den spännande. Det är inte acceptabelt. Det var slarvigt bakåt. Nu måste vi glömma detta och gå vidare, säger Nikola Djurdjic till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.