Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sebastian Nanasis drömträff och Isaac Kiese Thelins klack i Malmö FF:s kross Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Malmö FF körde över AIK – Sebastian Nanasi med drömträff i segern

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF fortsätter övertyga i allsvenskan.

Mot AIK på hemmaplan kom den sjätte raka segern.

Med en drömträff från Sebastian Nanasi och en klack från Isaac Kiese Thelin skrev slutresultatet till 5-0.

Erik Botheim gjorde 1-0 på nick med en kvart spelad. Därefter rullade det på för serieledarna och redan i paus hade de en komfortabel ledning med 3-0.

Det fjärde målet i mötet kom från Sebastian Nanasi, när han gick på skott utifrån. 21-åringen fick till en riktig drömträff och bollen gick via ribban in.

Likt flera gånger tidigare under säsongsinledningen fick Botheim och Nanasi sällskap i målprotokollet av Isaac Kiese Thelin. Med sitt andra mål i matchen fastställde han slutresultatet till 5-0, och det var genom en läcker klack som han placerade bollen i mål.

– Starkt. Vi gör en riktigt bra match mot de som låg tvåa. Vi är glada i dag, säger Kiese Thelin.

”AC” tillbaka

Men trots storseger i rivalmötet så var det inte något av målen som gav dagens största jubel. De var i stället en efterlängtad återkomst som fick hela stadion att ställa sig upp.

Lagkaptenen Anders Christiansen har inte spelat fotboll sedan 21 maj i fjol, till följd av hjärtproblem. Men i mötet med AIK var han tillbaka på plan, då han byttes in till stående ovationer.

Samtidigt som den stora glädjen i MFF-lägret så var det mindre glatt hos de svartgula.

– Inget går vägen i dag. Från minut ett så är det bara ett lag på plan. Vi ger bort jätteenkla mål. Vi har ingen energi och ingen ”fighting spirit” och då blir det 5-0, säger AIK:s Sotirios Papagiannopoulos till SVT Sport.

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

5 - 0

AIK logo

AIK

Eleda Stadion, Malmö
Publik: 21495
Domare: Joakim Östling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.