Manchester City kvitterade stormötet i 98:e minuten. Foto: Viaplay.

Manchester City kvitterade stormötet i 98:e minuten

52 minuter stod Arsenal emot Manchester Citys offensiva belägring.

Sedan hittade den inbytte mittbacken John Stones fram och kunde trycka in 2-2, vilket blev slutresultatet.

Mycket av matchen mellan Manchester City och Arsenal kom att präglas av det röda kort som Arsenals belgare Leandro Trossard drog på sig i den 53:e minuten.

Den där situationen förtjänar inte ens min kommentar, säger Mikael Arteta i Viaplay sändning.

Då ledde Arsenal med 2-1 efter att brassen Gabriel Magalhaes nickat in ledningsmålet med kraft efter att Erling Haaland gjort sitt 100:e mål för Manchester City.

Efter utvisningen handlade matchbilden om Citys offensiva armada mot Arsenals fasta fort i defensiven.

Arteta: ”Ett mirakel”

Ett fort som höll så långt som till den 98:e minuten när Jack Grealish klev in i straffområdet, passade bollen till Mateo Kovacic som sköt och sedan kunde John Stones trycka in returen; 2-2 i ett rafflande toppmöte.

Det är ett mirakel. Det var otroligt att vi lyckades med det. Men så klart inte en matchbild som publiken vill se, fortsätter Arteta.

Efter målet blev det rejält irriterat i Arsenal-lägret när Haaland efter 2-2-målet sprang rätt in i Thomas Partey och gav honom en stenhård bröstvärmare.

Citys 2-2-kvittering innebar glädje för laget. Men laget drabbades också av tuff skada, mittfältsstjärnan Rodri tvingades kliva av.