Foto: Hannah Mckay / BILDBYRÅN

Manchester Uniteds fiasko – värsta måltorkan på över 30 år

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United har inte gjort mål på fyra raka tävlingsmatcher.

Det är klubbens värsta måltorka på över 30 år.

18-årige talangen Kobbie Mainoo stod för ett ödesdigert misstag i 2–0-förlusten mot West Ham.

Att Manchester United inte lyft under säsongen är en stor underdrift. Erik ten Hags mannar slutade sist i Champions League-gruppen och åkte på sin tredje raka match utan vinst.

Och vändningen kom inte heller mot West Ham – när United blev nollat för fjärde tävlingsmatchen i rad. Det är klubbens värsta måltorka sedan 1992 när samma sak hände mellan oktober och november under Sir Alex Fergusons ledning.

”Han kommer vara förkrossad”

Två snabba mål sänkte United. Men det var genom ett stort misstag från Kobbie Mainoo, 18, som Mohammed Kudus kunde trycka in slutresultatet 2-0.

– Det är något speciellt med Mainoo – nu blev det tyvärr ett misstag. Då måste de andra ta hand om grabben. Han kommer att vara förkrossad, säger den tidigare United- och engelske landslagsmannen Dion Dublin i BBC.

Manchester United halkade i och med förlusten ned till en åttonde plats i Premier League.

Totalt har de förlorat 20 matcher under 2023. Det är det högsta antalet förluster för klubben under ett kalenderår sedan 1989 (också 20 stycken).

SE ÄVEN: Här sänks Jürgen Klopp av sin egen spelare

Premier League

West Ham United logo

West Ham United

2 - 0

Manchester United logo

Manchester United

London Stadium, London
Publik: 64472
Domare: Simon Hooper

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.