Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/TT

Hanna Marklund om Ilestedts huvudspel:”Det är vackert”

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Ilestedt stod för två nickmål i Sveriges storseger mot Italien, backens tredje mål i VM. Efteråt hyllar SVT:s expert Hanna Marklund hennes insats.

– Det är vackert utfört av henne, säger Marklund.

Amanda Ilestedt storspelade i gruppspelsmatchen mot Italien. Backen hade ett stort övertag mot italienskorna i målområdet och nickade in både 1-0 och 4-0 på hörna, vilket innebär att hon nu går upp i delad ledning i skytteligan. SVT:s expert Hanna Marklund är imponerad av 30-åringens insats.

–Den glädjen, man skrattar åt det. Det är nästan så de inte tror att det är sant att göra så mycket mål. Men det är vackert, säger hon och ler åt svenskornas glädje över 4-0.

Italienskorna markerade Ilestedt och försökte göra det svårt för svenskan som ändå lyckades vara först på bollen.

– Italien vet att Ilestedt är bra, det vet de redan innan matchen. Man är två stycken nära, framför, bakom och försöker göra det svårt för henne. Men hon har längden, styrkan och bra timing där hon kan gå upp och ändå göra mål. Då är det jobbigt för Italien när man tycker att man ändå har två spelare på henne, säger Marklund.

Hanna Marklund är också imponerad av Jonna Anderssons hörnor, som bäddade för båda Ilestedts mål.

– Den här precisionen blir man imponerad av. Det är på millimetern hon sätter den där den ska och ändå med så pass mycket fart.

Hör mer av Hanna Marklund i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.