Valentin Rongier visar upp sin skadade läpp och skickar ett meddelande. Foto: Bildbyrån/Valentin Rongiers Instagram

Marseille-spelare träffades av föremål – matchen avbröts

Uppdaterad
Publicerad

I helgen sparkade franska Ligue 1 igång.

Första omgången rundades av med skandalscener i matchen mellan Marseille och Montpellier.

Avbytaren Valentin Rongier fick ett föremål kastat i ansiktet – och började blöda från munnen.

Ligue 1:s första omgång rundades av med Montpellier mot Marseille under söndagskvällen. Och det blev en kaosartad historia. Marseille låg under med 0-2 fram till 68:e minuten, sedan stod laget för en upphämtning och Dimitri Payet satte det avgörande målet med tio minuter kvar av ordinarie speltid.

Vändningen skapade upprörd stämning på hemmaläktaren. Montpelliersupportrar kastade in föremål, varav ett träffade bortalagets Valentin Rongier i ansiktet. 26-åringen började blöda från munnen och fick läkarvård.

Ligue 1

På grund av händelsen avbröts matchen i ungefär 15 minuter. Den spelades sedan färdigt och Marseille lämnade som vinnare till resultatet 3-2.

Uttalar sig

Efter matchen skickade Rongier ett meddelande.

”Stora kyssar till Montpellier-supportern som kastade en flaska på mig. Godnatt, idiot”, skriver spelaren på sin Instagram-story samtidigt som han visar upp sin skadade läpp.

Marseille spelar mot Bordeaux i nästa omgång. Montpellier gästar Reims.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet