Mason Greenwood och Marseilles borgmästare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en genomgång om vad som hänt kring skandalspelaren Mason Greenwood. Foto: TT

Mason Greenwood klar för Olympique Marseille

Uppdaterad
Publicerad

Först utlånad till Getafe.

Nu har Manchester United sålt skandalspelaren Mason Greenwood till Olympique Marseille.

Det var två år sedan Mason Greenwoods flickvän Harriet Robson la ut bilder på sociala medier där hon hade blåmärken på flera delar av kroppen och en sprucken läpp. Det förekom även ljudinspelningar där Greenwood hördes hota henne.

Mason Greenwood häktades och stängdes av från spel i Manchester United. Åtal väcktes mot honom där han var anklagad för försök till våldtäkt, misshandel och för att haft ett ”kontrollerande beteende”.

Ligue 1

Fallet lades sedan ner och paret har nu ett barn ihop. Greenwood har inte spelat för Manchester United sedan han stängdes av. Förra säsongen var han utlånad till spanska Getafe.

Nu har den engelska storklubben sålt honom till Olympique Marseille. Enligt transferexperten Fabrizio Romano lägger den franska klubben cirka 300 miljoner för att värva honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet