Matteo Pérez Vinlöf

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om talangens målsättning i klippet. Foto: Johanna Säll / BILDBYRÅN

Matteo Pérez Vinlöf inte i landslaget för att se och lära: ”Vill försöka ta en plats”

Publicerad

18-årige Matteo Pérez Vinlöf fick i maj göra debut i Bundesliga med Bayern München.

Nu är backtalangen i landslaget, och har redan nu höga målsättningar.

– Absolut jättekul att vara här, men jag vill också försöka ta en plats, säger han till SVT Sport.

Det har varit en hektisk månad för Matteo Pérez Vinlöf. Inhopp i Bundesliga och nu är han med landslaget.

– Varje dag får man väl nypa sig själv. Svårt att ta in. Men jag är väldigt glad över att vara här. jag försöker att inte tänka allt för mycket på det för jag kommer typ inte fatta det. Jag försöker vara i nuet och gå ut varje dag på planen och njuta och göra allt jag gjort på planen, säger han till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

Trots att han tvingas nypa sig själv då och då så ställer han sig inte bara i ledet, utan ska göra allt han kan för att kunna ta ytterligare kliv.

– Absolut jättekul att vara här, men jag vill också försöka ta en plats. Det är därför jag spelar fotboll. Så oavsett om det är i klubben eller landslaget så blir det en naturlig känsla att man vill kämpa för en plats och så.

Om debuten kommer på lördag på hemmaplan i Stockholm mot Serbien där Zlatan Ibrahimovic ska tackas av, så vore det perfekt enligt Pérez Vinlöf.

– En dröm, 100 procent. Kan inte tänka mig ett bättre scenario. Fullsatt, Zlatans avtackning, familjen på plats, kompisar på plats. Hade varit magiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet