Nödlösningens förvåning: ”Och så fick man samtalet..”

Uppdaterad
Publicerad

Mittbackskrisen fick förbundskapten Janne Andersson att kalla in duon Pavle Vagic och Aiham Ousou från U21-landslaget.

Och den förstnämnde förvånades.

– Det var en sen kväll...och så fick man samtalet, säger Vagic till SVT Sport.

Rosenborgbacken Pavle Vagic, som lämnade Malmö FF i somras, har varit given i U21-landslaget under en period. Nu får han chansen att representera Janne Anderssons gäng på den större scenen.

– Det är väldigt kul, säger Pavle Vagic till SVT Sport.

Samtalet från förbundskaptenen kom något oväntat.

– Det är klart jag blev förvånad för att jag inte hade någon aning om att någon hade blivit skadad och att de skulle kalla in en ersättare. Plus att det var en sen kväll...och så fick man samtalet.

Under gårdagen förlorade U21-landslaget en kvalmatch mot Italien – och det betyder att man missar EM.

– Det var en stor besvikelse i går, men när man fick samtalet och får reda på att man ska komma hit så är det bara att ställa om i huvudet.

Vill tysta Norge

Den andre, Aiham Ousou till vardags i Slavia Prag och med ett förflutet i Häcken och Gais, menar att han upplevt det senaste dygnet intensivt.

– Jag hann inte ens stänga Italien-matchen innan jag fick samtalet från Janne för att få komma och representera A-landslaget, säger Ousou till SVT Sport.

Ousou känner sig inspirerad.

– I morgon är bara en träning innan vi går in i match och det är en ”dagen-innan-match” träning. Jag vet mina kvalitéer och Janne vet mina kvalitéer. Nu är det bara att hoppas, men inte förvänta sig att spela.

Även om han inte var med under 1-2-förlusten mot Norge så är han revanschsugen.

– Nu är det bara att ta nya tag. Vi kommer att gå för en seger och vinna matchen, sen tar vi det därifrån med ett jubel.

De firade ju rejält efteråt. Ni kanske vill tysta dem?

Ja, det kommer att bli så.

Sverige ställs mot Norge på söndag igen.

KLIPP: Aiham Ousou vill sänka Norge (10 juni 2022)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.