Megan Rapinoe om övergreppen i NWSL: ”Kan vara både triggande och traumatiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Sexuella övergrepp har varit systematiska i den amerikanska ligan NWSL, det slår en undersökning fast. Nu kommenterar den amerikanska stjärnan Megan Rapinoe rapporten.

– Att tvingas uppleva det här igen kan vara både triggande och traumatiskt, säger hon.

USA är just nu på plats i London för att möta europamästarna England i en träningsmatch på Wembley under fredagen. På den sedvanliga presskonferensen dagen före match fick den amerikanska anfallaren Megan Rapinoe frågor om den senaste undersökningen som slagit fast att sexuella övergrepp i NWSL varit systematiska.

– Det har varit svårt för spelarna. Några av de har spelat i de här klubbarna och tränats av de här tränarna och har antagligen blivit utsatta på ett eller annat sätt i antingen den miljön eller i ungdomslagen, säger Rapinoe som varit kritisk mot ligan under hela processen och fortsätter:

– Att tvingas uppleva det här igen kan vara både triggande och traumatiskt. Jag menar, att vara här på Wembley och vara med och spela den här fantastiska matchen och samtidigt behöva tänka på det här, det blir bara knäppt.

USA möter England på ett utsålt Wembley i morgon fredag.

USA:s lagkapten Becky Sauerbrunn: ”Vi är förskräckta och utmattade” (5 okt):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.