Mia Jalkerud är klar för Eskilstuna United. Foto: Bildbyrån

Mia Jalkerud klar för Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Mia Jalkerud återvänder till svensk fotboll.

31-åringen är klar för damallsvenska tabellfemman Eskilstuna.

– Det är kul att vara hemma i Sverige. säger anfallaren till klubbens sajt.

I vintras lämnade Mia Jalkerud och sambon Gudbjörg Gunnarsdottir Sverige och Djurgården för norska Arna-Björnar. Anledningen var att klubben erbjöd barnpassning av deras ettåriga tvillingar under träning och matcher.

Men redan nu är paret tillbaka på svensk mark.

Tidigare i dag meddelade målvakten ”Gugga” Gunnarsdottir, 36, att karriären är över – samtidigt har 31-åriga anfallaren Jalkerud skrivit på för Eskilstuna United.

– Att vi förstärker forwardslinjen med en så etablerad målskytt är vi väldigt glada över. Mias erfarenhet och rutin kommer också att hjälpa laget och gruppen, säger Eskilstunas tränare Magnus ”Munken” Karlsson.

Mia Jalkerud ser fram emot spel i Sverige, igen.

– Jag får chansen att spela i damallsvenskan igen och det är kul att vara hemma i Sverige. Eskilstuna United är ett etablerat lag och jag vill bidra med erfarenhet, säger hon till klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.