Zlatan Ibrahimovic nära dröminhopp – men missade straff

Det kunde ha blivit ett dröminhopp.

Men Zlatan Ibrahimovic missade straffsparken på stopptid hemma mot Roma.

Dessförinnan hade svensken bytts in och passat fram Rafael Leão till slutresultatet 3-1.

Milan fick en drömstart hemma på San Siro och redan efter 17 minuter var ställningen 2-0.

Först fick Olivier Giroud chansen på straff efter att en videogranskning visat att bollen touchat Romas Tammy Abraham på handen i straffområdet.

Giroud var säkerheten själv och satte bollen till vänster medan målvakten Rui Patrício kastade sig åt höger.

I den 17:e minuten ökade Junior Messias på till 2-0 efter ruggigt slarv av Roma-försvaret. Giroud träffade stolpen i förstaläget, men brassen slog in returen.

Tammy Abraham revanscherade sig efter handssituationen genom att styra in reduceringen till 1-2 strax före pausvilan.

Gjorde assist direkt

Ibrahimovic spelade senast mot Napoli den 19 december och har sedan dess varit borta med knäproblem. I den 77:e minuten bytte han av målskytten Giroud.

Och svensken gjorde snabbt avtryck.

När Rafael Leão satte 3-1 i den 81:a minuten var det Zlatan som tog hand om uppspelet och bröstade fram bollen till portugisen.

Zlatan fick sedan chansen att kröna kvällen med ett mål när Milan fick straff i den 94:e minuten. Men den här gången gick Rui Patrício åt rätt håll och räddade. Säsongens åttonde ligamål får vänta.

Tvåan Milan krymper nu avståndet till ettan Inter – vars match i dag sköts upp – till bara en poäng. Serieledaren har dock en match mindre spelad.

ARKIV: Här kvitterar Zlatan med nytt konstmål (11 december 2021)