Jennifer Falk och Zecira Musovic Foto: Bildbyrån

Musovic om vännerna i Göteborg: ”Känns jätteskumt”

Uppdaterad
Publicerad

Nedläggningen av Göteborgs FC:s elitsatsning kom både plötsligt och oväntat.

– Känns jätteskumt, några dagar efter jul och några dagar innan nyår. Vad är detta god fortsättning på er eller vad är det som håller på att hända? säger en chockad Zecira Musovic till SVT Sport.

Likt resten av fotbollssverige så kom nyheten som en bomb för den tidigare allsvenska målvakten Zecira Musovic.

– Jag blir ju lite frågande, är det här ett genomtänkt beslut? Ok, det borde det ju vara eftersom det är ett stort beslut, men om det är genomtänkt varför har man då värvat in spelare? Jag vet inte riktigt var seriositetsnivån ligger i det hela. Det känns smått amatörsmässigt.

Efter åtta år i damallsvenskan och flera år i de olika landslagen så är det många nära vänner som Musovic nu pratat med och som hon känner för.

– Jag vet inte riktigt hur jag ska sätta ord på vad jag tänker kring det här, men otroligt chockad och ledsen och får nästan ont i magen som spelare att veta att det är många av mina vänner och många spelare som sitter i den här klubben och påverkas av det här beslutet, det hastiga som det känns beslutet, säger landslagskeepern till SVT Sport

De verkar ha fått reda på det i dag, har du pratat med dina landslagskompisar?

– Jag har pratat lite smått och dom fick ju reda på det som du säger här i morse som jag har förstått det via ett vidosamtal. Men de visste ingenting om det här sen innan så det kommer som en chock för dom.

”Udda och synd”

Musovics tankar går såklart till alla dessa spelare som nu kommer att stå utan klubb.

– Det är massa spelare som är i landslaget nu och framtidsspelare och spelare som skulle dit och är fullt välförtjänta av SM-guldet och presterar helt ok mot City så det är ett bra lag. Det är verkligen udda och synd.

– Flera av spelarna har spelat där länge och byggt upp en grund och en trygg klubbmiljö där de känner att de utvecklas, där de vill fortsätta utvecklas. Vissa har precis förlängt sina kontrakt och det här är spelare som älskar sin klubb så hade detta hänt en själv, man hade fått en chock att hamna i en liknande situation, speciellt när det kommer som en blixt från en klar himmel. Det är inget de blivit förberedda på om man säger så och det gör hela grejen jättekonstig, säger hon.

Tycker det bör granskas

Telefonen har gått varm hos landslagsmålvakten och även om hon tycker det är djupt tragiskt och hemsk för vännerna så välkomnar hon att detta granskas och verkligen tas på allvar.

– Jag tycker det är bra att man verkligen lyfter på detta det här kan inte släppas iväg alldeles för enkelt, säger Musovic.

KLIPP: Göteborg FC – från guld till nedläggning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.