Nannskog efter EM-uttåget: ”Skärpan i avsluten var inte där”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll tungt i EM-semin. Daniel Nannskog anser att för få spelare kom upp i maxprestation.

– Det är väl Asllani som genom turneringen har varit närmast sitt personbästa, säger han.

Trots en pigg inledning hade Sverige till slut ingen chans mot England, och förlorade med 4–0.

SVT:s expert Daniel Nannskog pekar ut ineffektiviteten som ett stort problem.

Fotbolls-EM

– Jag är nöjd med Sverige första 30 minuter med taktiken att utnyttja de tre anfallarna med snabba bollar upp mot dem, vilket skapade en hel del problem för England. Men tyvärr var skärpan i avsluten inte där. Lite som mot Belgien senast, säger han.

”Då blev det ridå”

I paus stod det 1-0, men redan tre minuter in i andra halvlek nickade Lucy Bronze in 2–0 på en hörna.

– När England får 2–0-målet blev det ridå. Då får England matchen precis dit man vill. Sverige tvingades öppna upp sig i sin jakt på mål vilket England utnyttjar på bästa sett med bra mål och fina kombinationer, säger Nannskog. 

– Det är lätt att hänga ut Lindahl får båda de sista målen, samtidigt är det slappt försvarsspel som låter England få de där lägena. Men självklart ska Lindahl kunna stoppa båda de sista målen.

”Asllani närmast sitt personbästa”

Nannskog tror att Sverige inte längre kommer ses som favoriter inför stora turneringar.

– Om man tittar på turneringen måste man konstatera att Sverige inte kom upp i nivån som man förväntat sig. Det var för få spelare som nådde maxprestation. Det är väl Asllani som genom turneringen har varit närmast sitt personbästa, medan många utav de svenska spelarna inte har nått upp till det.

– Nu blir det naturligt att Sverige inte kommer räknas som favoriter på samma sätt som efter OS-silvret, vilket jag tror kan passa sig Sverige. Att man får jobba lite bakom och slå ur underläge, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet