SVT Sports Daniel Nannskog lanserar Häckens målvakt Peter Abrahamsson, 30, som landslandsaktuell. Foto: SVT/Bildbyrån

Nannskog hyllar straffhjälten: ”Landslagsaktuell”

Uppdaterad
Publicerad

Den första omgången är spelad i allsvenskan och det bjöds på en del skrällar, fina mål och som alltid ett stort publiktryck.

SVT Sports expert Daniel Nannskog sammanfattar hur den första omgången var – och en spelare stack ut lite extra.

– Peter Abrahamsson är en spelare som definitivt som ska vara med i landslagsdiskussionen, säger Daniel Nannskog.

Spelarna som stack ut: ”Kommer att lysa i år”

Peter Abrahamsson, Häcken.

– Han är extremt stabil, han står rätt. Det ser enkelt ut och han läser spelet bra. En väldigt bra målvakt, säger experten Daniel Nannskog om den 30-årige målvakten.

Han fortsätter:

– Han är en spelare som definitivt som ska vara med i landslagsdiskussionen. Jag tänker nu när Karl-Johan Johnsson inte får spela så mycket heller så finns det absolut chans för den tredje platsen.

Muamer Tankovic, Hammarby.

– Han är väldigt bra, han driver Hammarby offensivt. Det är han som vill nått. Det lyste om honom, säger Nannskog om Tankovics insats mot Elfsborg.

– Jag gillar hans driv, hans rörelsemönster, det kan vara han som leder Hammarby. Ska bli jäkligt intressant att följa honom, jag tror på honom. Jag kan tänka mig att han kommer att lysa i år.

Adi Nalic, Eskilstuna (utlånad från Malmö).

– En spännande spelare. Han tog verkligen chansen direkt och fick bästa möjliga start. En smart utlåning av Malmö.

Snackisarna

Malmös problem: ”Fruktansvärt stora bekymmer”

– Malmö har inte det spelet man vill ha. När de skulle sätta igång anfallen hade de fruktansvärt stora problem. Så som det såg ut, så lite fantasi, så lite rörelse, så mycket slarv i speluppbyggnaden. Då kommer man få publiken mot sig – det är något man måste ta tag i direkt.

Elfsborgs revansch

Förra året led man när man tittade på Elfsborg – i dag var det ett sprakande Elfsborg, säger Nannskog om deras insats mot Hammarby.

Mest positivt: ”Sätter dit en guldkandidat”

Helsingborg

– Helsingborg känns inte som en nykomling. De har mycket allsvensk rutin, spelare som varit med länge. Spelare som Alexander Farnerud, Rasmus Jönsson och Andreas Granqvist.

– De satte ett spel i Superettan, och deras spel kommer räcka långt. De blir ett stabilt allsvenskt lag och sätter verkligen dit en guldkandidat.

Besvikelsen: ”Hade förväntat mig mycket mer”.

Kalmar

– Jag tippade Kalmar ganska högt. De har fått in nya spelare, har en bra mix mellan gammal och ungt. Och när Rydström och ett bottenlag kommer behöver man en bra start inte 0-2. Kalmars prestation är den största besvikelsen. Jag hade förväntat mig mycket mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.