Jon Dahl Tomasson och Hugo Larsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hugo Larssons ärliga intervju: ”Just nu är det bara skit” Foto: Bildbyrån/SVT

Nannskog: ”Känns inte som om relationen är som den ska vara”

Uppdaterad
Publicerad

Han petades av fem andra centrala mittfältare mot Azerbajdzjan.

Sedan riktade Hugo Larsson kritik mot förbundskapten Jon Dahl Tomasson och har nu – på matchdagen – lämnat landslagssamlingen med en skadekänning.

Och Daniel Nannskog anser att det är en tråkig situation som har blossat upp.

– Hugo Larsson är en spelare som jag tror mycket på. En fin central mittfältare som är ung. Jag trodde att han relativt snabbt skulle bli en startspelare för det här landslaget, det kommer han troligtvis bli. Det här har inte varit en start som man räknade med, säger SVT Sports expert.

Jon Dahl Tomasson sade efter vinsten mot Azerbajdzjan att Larsson måste passa mer vertikalt. 20-årige mittfältaren uppskattade inte att förbundskaptenen berättade det på presskonferensen, utan tyckte att diskussionen skulle stanna internt.

Herrlandslaget i fotboll

”Jag hade satsat på honom”

– Jag har inte upplevt honom som extremt sidledsspelande. Feedback, som är jättebra så man vet vad man ska bli bättre på, ska kanske komma inom laget. Sedan måste man få chansen att visa det på matcher.

Hur påverkar detta hans framtid i landslaget?

– Jag tror att det bästa är att de snackar ut på riktigt. Det känns som om relationen mellan dem inte är som den ska vara mellan en spelare och tränare. Det känns som en bra konversation behövs för framtida samarbeten.

Hur värderar du Hugo Larsson i landslaget?

– För mig är han spelare som jag hade satsat på. Sedan måste man bevisa när man är ute på planen. Han gör det jättebra i Tyskland och skulle kunna göra det bra i landslaget.

Efter gårdagens intervju med media kom i dag beskedet om att Hugo Larsson lämnat landslagssamlingen. Enligt förbundet handlar det om en skadekänning.

– Det är svårt att veta om det är en skadekänning eller inte, det blir bara spekulationer, säger Nannskog.

Sverige spelar sin andra gruppspelsmatch i C-divisionen i Nations League i kväll mot Estland på Nationalarenan. Avspark klockan 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet