Isak Hien

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun med Isak Hien i spelaren ovan: ”Jag hade varit körd” Foto: Bildbyrån/SVT

Isak Hien: ”Jag hade varit körd”

Uppdaterad
Publicerad

Han är bärande i Atalanta som vann Europa League i våras.

Men när Isak Hien bär den blågula tröjan lyckas han inte vara lika tongivande.

– Jag strävar efter att vara den spelaren här också, säger mittbacken.

Vid 3-1-segern mot Azerbajdzjan i C-divisionen i Nations League såg Sveriges försvar ofta darrigt ut. Förbundskapten Jon Dahl Tomasson vill se förbättring och Isak Hien – som orsakade en straff som Viktor Johansson räddade – är självkritisk.

Men han tar inte åt sig kritik från dem utanför landslaget.

Herrlandslaget i fotboll

– Vi ska inte släppa till så många chanser mot Azerbajdzjan. Alla vi, inklusive jag, måste göra det bättre. Man jobbar som lag och jag försöker förhålla mig till min tränares åsikter och mina lagkamraters åsikter. Är det minsta lilla de vill att jag ska förbättra eller tänka på så gör jag det. Men om jag skulle ha tagit in allas åsikter, hade jag varit körd nu, säger Isak Hien.

25-åringen har varit misstagsbenägen i tidigare landskamper. Där form och självförtroende från klubblaget Atalanta inte har smittat av sig till Blågult.

– Det som gör det lättare är att man är där hela tiden. Man jobbar på samma saker kontinuerligt. Du har en helt annan träningsmängd med dina lagkamrater, det har varit extra nyttigt för mig. Sedan är inte det en ursäkt, utan det är samma för alla i landslagsfotbollen, säger Isak Hien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet