SVT:s expert Daniel Nannskog och Malmö FF:s nye tränare Jon Dahl Tomasson. Foto: Bildbyrån

Nannskog om Malmö FF:s nya tränare

Uppdaterad
Publicerad

Jon Dahl Tomasson är ny tränare för Malmö FF och enligt SVTs fotbollsexpert så kommer MFFs sportsliga ledning att kräva både resultat och en föryngring av truppen, en svår ekvation enligt Daniel Nannskog.

– Jag älskar visionen. Men ska du jaga ett guld är det otroligt tufft att samtidigt slussa in unga spelare, säger SVTs fotbollsexpert.

I dag presenterades den danska fotbollsikonen Jon Dahl Tomasson som ny huvudtränare. Ett piggt val om du frågar SVTs fotbollsexpert Daniel Nannskog.

– Det känns definitivt intressant. Han kanske inte har den tränarrutinen, inte minst i Europaspelet. Han har väldigt mycket rutin som spelare men som tränare besitter han inte de erfarenheterna. Men det är en kille som är ”up and coming” och hungrig, säger Nannskog.

En stor utmaning att föryngra

Enligt Daniel Nannskog finns det fortfarande frågetecken vilken typ av fotboll som Tomasson vill spela.

– Det ska bli spännande att se om Tomasson kommer köra en klassisk 4-3-3, en uppställning som är klassisk i Nederländerna där Tomasson både tränat och spelat. Under presskonferensen när man gav beskedet om att Uwe inte skulle bli kvar så pratade man mycket om att kollade åt Nederländerna och Ajax och det här är ett steg i den riktningen, säger Nannskog.

Malmö FF vill gå mer mot ett mer passningsorienterat spel längs marken menar Daniel Nannskog. Men SVTs fotbollsexpert ställer sig samtidigt frågande till om man verkligen besitter de kvaliteterna i truppen.

– Jag tror att man vill gå mer mot att vara det här kortpassningslaget men då gäller det också att man spelarna till det och jag är inte så säker på att man har det. Man behöver nog värva en del. Så fort Anders Christiansen så är man sårbara och då har man inte spelartyperna för det spelet.

Daniel Nannskog menar att det kommer att finnas stora krav på att Tomasson ska föryngra MFF och få till försäljningar ut i Europa.

– Man är ute efter att få upp yngre spelare och sen sälja dem vidare. Det är en del i att prata om Ajax, så som de jobbar. Men samtidigt så ska du jaga det där guldet. Jag älskar visionen men att få ihop den kombinationen, det är oerhört svårt, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.