SVTs expert Daniel Nannskog tror på svenskt kvalificering till EM 2020 Foto: TT Nyhetsbyrån

Nannskog: ”Sverige ska vara stolta”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige må ha tappat segern, men expert Daniel Nannskog tycker att Sverige gjorde en bra match.

– Sverige ska vara stolta över sin insats – det var mot en världsnation. Det lovar gott inför de två avslutande matcherna mot Rumänien och Färöarna, säger han.

Nannskog pekar ut matchinledningen som Sveriges sämsta del.

– Om man tittar på matchens första 20 minuter så var Sverige för passiva och bolltittande. Man låter Spanien rulla boll för lätt och komma till avslut.

EM-kval fotboll

– Men efter det arbetar man sig in i matchen, kliver upp hårdare, aggressivare och skapar lägen. Det är främst genom Quaison och det tycker jag man tar med sig in i andra. Då får man med sig ett tidigt mål på grund av den aggressiviteten.

Marcus Berg har fått utstå en del kritik under sin måltorka, något som gör att expert Nannskog unnar honom målet lite extra.

”Unnar Berg den känslan”

– Det måste vara en fantastisk känsla för Berg, med tanke på kritiken mot honom, och att det var mot Spanien – en stornation. Jag unnar honom den känslan.

Men Spanien fick det sista ordet och tystade det blågula jublet med bara tre minuter kvar av matchen.

– Tyvärr får inte Isak bort bollen tillräckligt långt och då straffar spanjorerna oss brutalt genom Rodrigo. Det känns självklart enormt surt när man är så nära att ta med sig tre poäng och är så nära EM-slutspelet, konstaterar Nannskog.

Men experten tycker att det svenska spelet bådar gott inför de två återstående matcherna, och chansen till EM-spel lever fortfarande.

– Så Sverige ska inte vara allt för nedslagna.

EM-kval

Sverige logo

Sverige

1 - 1

Spanien logo

Spanien

Friends Arena, Solna
Publik: 49712
Domare: Clément Turpin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet