Foto: Bildbyrån

Straff gav Napoli kryss mot PSG – getingbo i grupp C

Uppdaterad
Publicerad

PSG åkte till San Paolo i Neapel och fick 1-1 mot Napoli. Det innebär att de två och Liverpool nu är inom en poäng i grupp C i Champions League. Engelsmännen toppar gruppen på samma poäng som Napoli med PSG en pinne bakom, då två matcher återstår av gruppspelet.

PSG inledde starkare och bland annat supertalangen Kylian Mbappé var nära att ge fransmännen ledningen.

Det dröjde ändå till strax innan halvtid innan de tog ledningen och då var det just 19-åringen som låg bakom. Han löpte i djupet innan han sedan spelade fram Juan Bernat som satte dit bollen.

Efter halvtid var Napoli bättre och 40-åriga Gianluigi Buffon, som gjorde sin första CL-match för säsongen, räddade PSG flera gånger om. Till slut tvingades han ändå kapitulera då Lorenzo Insigne förvaltade en straff som kommit efter att José Callejon blivit fälld.

– Vår första halvlek var briljant. Men i andra var Napoli bättre och attackerade gång på gång. Olyckligt att de fick en straff de kunde kvittera på också, säger PSG:s Julian Draxler till SVT Sport.

PSG har nu gjort mål i 20 raka Champions League-matcher och det är just nu den längsta sviten i turneringen.

Efter att Röda stjärnan slagit Liverpool på hemmaplan står de på fyra poäng i grupp C.

UEFA Champions League

Napoli logo

Napoli

1 - 1

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

Stadio San Paolo, Neapel
Publik: 55489
Domare: Björn Kuipers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.