Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Nathalie Björn: ”Kommer aldrig glömma den matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Björn minns gärna tillbaka på senaste mötet med USA i OS för två år sedan.

– Det kommer jag aldrig att glömma, säger hon och skrattar. 

Sverige vann med 3-0 i OS-premiären som många menar är den bästa match Sverige spelat på många år. 

– De som är kvar i USA:s lag kommer nog ihåg den matchen, säger Björn. Det var ju en fantastisk match från vår sida och inget som händer USA varje dag. Vi har självförtroende efter den matchen och vi har ju spelat jämnt mot USA tidigare och visat att vi kan stå upp mot dem.

Damlandslaget i fotboll

Starkare USA

Efter ett förhållandevis svagt gruppspel med två oavgjorda och endast seger mot Vietnam tror Nathalie Björn att USA kommer vara starkare på söndag.

– De kommer komma ut med allt de har och vilja bevisa för världen och sig själva att de är bäst. Det ska bli jätteroligt att möta dem! Känns som att VM börjar på riktigt nu med vinna eller försvinna, det ska bli kul.

Såg kängurus från bussen

Det svenska laget kom från Nya Zeeland till Melbourne i Australien igår och redan i bussen från flygplatsen fick spelarna en rolig överraskning.

– Vi såg kängurus på väg till hotellet och alla bara ”wow” och blev skitglada så det var kul, berättar Nathalie Björn som känner sig tillfreds och trygg på högerbacksplatsen nu.

– Jag har ett helt annat självförtroende i den positionen nu och känner att jag fått ut en del kvaliteter i högerbacksrollen, säger Evertonspelaren.

Sveriges senaste mästerskapsmöten med USA

VM 2003: 3-1-seger för USA

VM 2007: 2-0-seger för USA

VM 2011: 2-1-seger för Sverige

VM 2015: 0-0

OS 2016: Svensk seger efter straffar

VM 2019: 2-0-seger för USA

OS 2021: 3-0-seger till Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet