Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathalie Björn om utmärkelsen som årets spelare Foto: Bildbyrån

Nathalie Björn utsedd till Årets spelare i Everton: ”Något bra har man gjort”

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Björn har utsetts till Årets spelare i Everton.

Detta efter en säsong där hon fått stort förtroende.

– Jag har byggt upp ett självförtroende som kommer vara viktigt under sommarens mästerskap, säger 26-åringen till SVT Sport.

Det är lagkamraterna som fått rösta fram Årets spelare i det egna laget, vilket gör att Nathalie Björn känner sig extra glad över att ha tilldelats utmärkelsen.

– Något bra har man väl gjort, både på och utanför planen. Men jag har spelat väldigt mycket matcher i år, jag vill tro att de känner att jag är en trygg spelare att spela med. Och utanför är jag väldigt öppensinnad och social, så det är nog båda, säger hon till SVT Sport.

Women's Super League

”En självförtroendeboost”

Everton slutade på sjätte plats i Women's Super League och Björn känner sig nöjd med säsongen, där hon fått bra kontinuitet.

– Jag har spelat nästan alla matcher, någon lite småskavank men jag har verkligen utvecklats i min kropp så jag har kunnat spela många matcher både med klubb och landslag. Så jag känner att jag har tagit kliv i min utveckling.

Är det något du kan ta med dig in i sommarens mästerskap kanske?

– Ja absolut, jag har byggt upp ett självförtroende som kommer vara väldigt viktigt under sommarens mästerskap och att få det här priset på hela den säsongen ger bara en större självförtroendeboost, säger Nathalie Björn.

Hör Björn berätta om sin säsong i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet