• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Enligt spanska uppgifter kommer stora delar av Spaniens VM-trupp bojkotta den kommande samlingen. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: ”Spanien kommer med B-lag till Nations League”

Uppdaterad
Publicerad

Världsmästaren Spanien har till slut fått fram en trupp till Nations League-premiären mot världsettan Sverige på Gamla Ullevi 22 september. Det blir av allt att döma ett B-lag. 

Trots ny förbundskapten och att det spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales avgått fortsätter bojkotten när första matchen efter nationens första guld på damsidan ska spelas.

Spanska tidningarna Marca och As skriver att spelarbojkotten står fast trots att det spanska förbundet RFEF under helgen har försökt få till en överenskommelse med spelarna. Därför kommer det, enligt tidningarna, att bli ett spanskt B-lag som ställer upp i Nations League.

Real Madrids Athenea del Castillo är den enda från VM-truppen som inte står bakom bojkotten. Claudia Zornoza, en annan VM-spelare som inte har skrivit på, meddelade förra veckan att hon har avslutat sin landslagskarriär.

Fotnot: När truppen senare släpptes visade det sig att de flesta av stjärnorna var med, tvärtemot de tidigare uppgiftera.

Spaniens match mot Sverige spelas på Gamla Ullevi på fredag och sänds i SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.