• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Neymar. Foto: Bildbyrån

Spansk domstol friar Neymar från bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Neymar och andra åtalade frias av spansk domstol gällande bedrägeri- och korruptionsbrott i samband med hans övergång från Santos till Barcelona 2013. Åklagarna har lagt ned alla anklagelser i det uppmärksammade fallet, det rapporterar AP.

I slutet av oktober meddelade åklagarna att utredningen mot Neymar och övriga misstänkta lades ned. Nu kommer besked från en spansk domstol att den brasilianske stjärnan och de andra åtalade frias.

Neymar, i dag i Paris Saint-Germain, var anklagad för bedrägeri och korruption i samband med hans övergång till Barcelona från Santos 2013. 30-åringen har tidigare sagt att han inte kommer ihåg om han deltog i förhandlingarna som ledde till att avtalet slöts 2011. Övergången verkställdes två år senare.

Barcelona-pampar frias

Stämningen hade väckts av det brasilianska företaget DIS, som ägde 40 procent av Neymars spelarrättigheter när han spelade för Santos i Brasilien. DIS hävdade att övergången var värd 900 miljoner kronor medan bara 186 miljoner kronor redovisats öppet.

”Det har inte bevisats att det fanns ett falskt kontrakt eller att DIS var avsett att skadas”, skriver domstolen i ett uttalande enligt AP.

De andra åtalade som friades var Neymars pappa, mamma, den tidigare Santos-presidenten Odilio Rodrigues och de före Barcelona-pamparna Sandro Rosell och Josep Maria Bartomeu.

DIS yrkade först på ett femårigt fängelsestaff men det ändrades till två och ett halvt år efter att åklagarna dragit sig ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.