• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Svenske Martin Sjögren är norsk förbundskapten. Foto: Bildbyrån

Norske förbundskaptenens passning: ”Svenska spelet har hackat lite”

Uppdaterad
Publicerad

Både Sverige och Norge är framme i kvartsfinal i VM. Då skickar svenske Martin Sjögren, som är norsk förbundskapten, en passning till Sverige.

– Jag tycker spelet hackat lite grann om jag ska vara ärlig, säger han till SVT Sport.

Det är efter den norska träningen som SVT Sport får en pratstund med Martin Sjögren, som basat över landslaget i 2,5 år. Han tycker att Sverige börjar växa in i turneringen.

– Jag tycker Sveriges andra halvlek mot Kanada lovar gott inför framtiden.

– Annars tycker jag spelet hackat lite grann om jag ska vara ärlig. Men de är ju solida defensivt och det har de varit under en lång period och det kommer man ganska långt på i ett mästerskap.

Lindahls räddning hyllas

Norge möter England i kvartsfinal i morgon, torsdag, medan Sverige tar sig an Tyskland på lördag. Hedvig Lindahl låg i högsta grad bakom Sveriges åttondelsseger mot Kanada med sin straffräddning, och hyllas av Sjögren.

– En extremt bra och viktig räddning. Hon plockade fram den när Sverige behövde det som mest. Jag blev bara lite förvånad att det inte var en annan straffskytt, säger Sjögren.

Den norska lagkaptenen Maren Mjelde har spelat med Lindahl i Chelsea, och var även hon imponerad av räddningen.

– Hon är en sinnesjukt bra målvakt. Jag vet hur mycket det betyder för henne. Jag skickade ett sms till henne efter matchen och sa att det var grymt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.