Manchester City

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Manchester Citys mål i segern mot St. Pölten i Champions League. Foto: DAZN/TT

Ny seger för Manchester City – toppar gruppen i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

St Pölten var snubblande nära att ta poäng av Manchester City i Hammarbys grupp i Champions League. Det dröjde till slutminuterna innan det engelska storlaget kunde avgöra till 3–2.

Manchester City har inlett säsongen näst intill fläckfritt. Obesegrade i Womens Super League och två inledande segrar i Champions League betyder ledning i båda turneringarna.

Kvällens möte med bottentippade St Pölten lämnade dock mycket att önska av det engelska laget.

Efter Alanna Kennedys fullträff i den sjätte minuten fick City se matchbilden vända. Två mål ungefär halvvägs in i matchen gav St Pölten möjligheten att röra om ordentligt i grupp D.

Aoba Fujino kvitterade visserligen snabbt för gästerna men Khiara Keating i Citymålet fick det rejält svettigt större delen av andra halvlek.

Det dröjde till minut 80 innan City kunde reda ut matchen sedan Mary Fowler petat in en hörna.

– Vi lärde oss en läxa. När man spelar mot lag som Pölten som folk förväntar sig ska vara tre lätta poäng, det är det verkligen inte, säger Citytränaren Gareth Taylor till BBC.

Manchester City leder därmed gruppen efter två raka segrar.

UEFA Women's Champions League

SKN St. Pölten logo

SKN St. Pölten

2 - 3

Manchester City logo

Manchester City

NV Arena, Sankt Pölten
Domare: Iuliana Demetrescu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.