• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Magdalena Eriksson (höger) och hennes Chelsea kommer att kunna ses av svenska tittare framöver. Foto: Emmanuel Foudrot/Reuters/Bildbyrån

Ny tv-satsning på europeiska damligorna

Uppdaterad
Publicerad

Viasat ska visa över 100 matcher från de europeiska damligorna i fotboll från och med den här säsongen.

Tv-bolaget har säkrat de nordiska rättigheterna till engelska, tyska och franska ligan

Därmed ges chansen att följa svenska landslagsstjärnor som Hedvig Lindahl (Wolfsburg) och Magdalena Eriksson (Chelsea), precis som norska superstjärnan och Ballon d’Or-vinnaren Ada Hegerberg (Lyon) på närmare håll.

– Jag är stolt och glad över att de bästa damligorna nu kommer att visas över hela Norden. Jag kan lova tittarna massor av bra fotboll. Den engelska ligan blir bara bättre och bättre, och nu kan alla se det själva, säger Magdalena Eriksson i ett pressmeddelande.

Viasat kommer att sända minst 50 matcher från engelska ligan, närmare 60 matcher från tyska ligan de närmaste tre säsongerna och drygt 20 matcher från franska ligan 2019-2020 och 2020-2021 inklusive cupfinalen och supercupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.