• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Västerås jublade efter öppningssegern i Superettan. Foto: Bildbyrån

Nykomlingens drömöppning i superettan

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen i superettan på sju år.

Då vann Västerås borta mot Brommapojkarna.

– Det var skönt, säger VSK:s Simon Johansson till C More.

Västerås, ny från division 1, bortabesegrade Brommapojkarna, ny från allsvenskan, med 2–1 på Grimsta. Detta efter att Stefan Batan spräckt nollan för VSK, till halvtidsvilan var det likaläge efter Fritiof Björkéns kvittering.

Men sedan kom avgörandet som fick läktaren att välta – bokstavligen.

Med sjutton minuter kvar av ordinarie matchtid kontrade de grönvita gästerna, Simon Johansson blev fri med målvakten Rasmus Emanuelsson som var på Johanssons skott men inte tillräckligt. Vild glädje i laget och supportrarna i den stora tillresta bortaklacken när målskytten firade framför dem, då föll ett staket och ett antal supportrar till marken.

Det har inte kommit rapporter om eventuella skador vid firandet.

– Vi har ju alla sett och läst om värre läktarolyckor där fans blir söndertrampade. Men de verkade ha värmt upp ordenligt och ingen verkade ha skadat sig, säger Stefan Batan till Aftonbladet.

2–1-seger för Västerås som möter Brage på hemmaplan i nästa omgång.

Superettan

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

1 - 2

Västerås SK logo

Västerås SK

Grimsta IP, Stockholm
Publik: 1689
Domare: Robert Daradic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.