Jürgen Klopp lämnade Liverpool efter förra säsongen. Arkivbild. Foto: Jon Super/AP/TT

Nytt jobb för Jürgen Klopp – blir fotbollschef i Red Bull

Uppdaterad
Publicerad

Jürgen Klopp har fått en ny arbetsgivare. Tysken, som lämnade tränarjobbet i Liverpool efter förra säsongen, ska från och med årsskiftet jobba för Red Bulls nätverk av fotbollsklubbar i världen.

Klopp blir global fotbollschef för Red Bull. Bland klubbarna som är kopplade till företaget finns Leipzig, Salzburg, New York och Leeds.

"Efter nästan 25 år vid sidlinjen kunde jag inte bli mer förväntansfull över att få jobba med ett sådant här projekt", säger 57-åringen i ett pressmeddelande.

"Vi är väldigt stolta över den här enastående och tveklöst starkaste värvningen i Red Bulls fotbollshistoria", säger Oliver Mintzlaff på Red Bull.

Jürgen Klopp ska inte vara delaktig i klubbarnas dagliga verksamhet, utan kommer jobba mer strategiskt och som stöd och mentor till tränare och klubbdirektörer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.