Se när Albianien kvitterar mot Kroatien. Foto: Leszek Szymanski

Oavgjort mellan Kroatien och Albanien efter jätterysare

Klaus Gjasula, 34, var minst sagt frontfigur i mötet mellan Kroatien och Albanien.

Först stod den inhoppande albanen för ett självmål innan han kvitterade i den 95:e (!) minuten.

– Vi konstaterar att vi har 2–2 i en halvgalen tillställning, säger TV4:s kommentator Adam Pinthorp efter matchen.

Kroatien siktade på att studsa tillbaka efter 0–3-förlusten mot Spanien i premiären men fick tuffast tänkbara start.

Redan efter tio minuter spräckte Qazim Laci nollan för Albanien. Mittfältaren löpte in i straffområdet och skarvade in ett perfekt inlägg med pannan från Inter-stjärnan Kristjan Asllani.

Fotbolls-EM

Albanien gick till pausvila med en välförtjänt ledning i ryggen och bronsmedaljörerna från VM 2022 var plötsligt väldigt illa ute. Zlatko Dalic agerade i paus och bytte ut mittfältsgeneralen Marcelo Brozovic och teknikern Lovro Majer till förmån för Mario Pasalic och Luka Sucic.

Blixtvändning i andra halvlek

Kroatien tryckte på och fick slutligen utdelning – på två minuter vände de från underläge till ledning. Först genom Andrej Kramaric och sedan avslutade Luka Susic via två albanska försvarare och bollen studsade in i eget nät.

Dramat slutade inte där. I den 95:e minuten kom nämligen kvitteringen via Klaus Gjasula, som tidigare noterades för självmålet, och 2–2 var ett faktum.

Se Albaniens kvitteringsmål i spelaren ovan.

Det var första gången sedan EM 1976 en spelare stod för ett mål och självmål i samma match.

KLIPP: Se Kroatiens drömvändning

Se Kroatiens mål i spelaren ovan. Foto: Lisi Niesner / BILDBYRÅN