Mikkjal Thomassen blir ny huvudtränare för AIK. Foto: Thomas Andersen

Officiellt: Mikkjal Thomassen ny huvudtränare för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Det har förhandlats och spekulerats om att färoingen Mikkjal Thomassen ska ta över som ny huvudtränare för AIK.

Nu bekräftar klubben på X att så blir fallet med ett kontrakt som sträcker sig till och med 2026.

Under gårdagen bekräftade AIK att man förhandlade med Mikkjal Thomassen.

Nu har man kommit överens och det blir färöingen som tar över efter att Henok Goitom tillfälligt tränat laget. Kontraktet sträcker sig till och med 2026.

– Jag kommer till denna stolta klubb för att kämpa och arbeta hårt! För klubbmärket, för supportrarna, för spelarna. För att vinna ert förtroende och er respekt! Jag ser fram emot att möta alla nya kollegor på Karlberg (AIK:s träningsanläggning reds anm), säger Mikkjal Thomassen.

Thomassen kommer närmast från norska Fredrikstad där han 2023 tog upp laget till högstaligan igen. Succén var ett faktum då han lämnade klubben som femma.

– Mikkjal var vårt förstaval och han passar vår profil som handen i handsken. Jag är övertygad om att han tillsammans med resten av prestationsgruppen på sikt kommer att lyfta både träningsrutiner och resultat upp bland de bästa i Norden, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen.

AIK kommer närmast från en 2-1-seger mot Halmstad och ligger på åttonde plats i allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.