Robin Olsen har haft ett succé-EM hittills. Foto: Bildbyrån

Olsen om att vara i sitt livs form: ”Det har nog inte känts så bra innan”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Olsen har räddat Sverige ett flertal gånger under EM.

Om han spelar sin bästa fotboll just nu?

– Det gör jag, säger målvakten vid dagens presskonferens.

Sverige är klart för åttondelsfinal. Mycket tack vare Robin Olsen. Målvakten har bjudit på ett flertal avgörande räddningar i gruppspelsmatcherna mot Spanien, Slovakien och Polen.

– Det börjar med en tuff match mot Spanien där det var mycket att göra, efter den matchen känner du att du är med i turneringen. Sen har det bara flutit på efter det.

Maths Elfvendal, landslagets målvaktstränare, menar att 31-åringen aldrig varit så bra som nu.

– Han fortsätter prestera på en väldigt hög internationell nivå och har betytt väldigt mycket för våra framgångar. Robin spelar sin bästa fotboll just nu, säger Elfvendal.

”Fått bevisa för mig själv”

Att han spelar sin bästa fotboll håller Olsen själv med om.

– Det gör jag. Det har nog inte känts så bra innan. Jag kom hit med bra självförtroende även om jag inte spelat i Everton de senaste månaderna.

Olsen menar att han kände sig väl förberedd inför mästerskapet – som varit en stor morot för honom när speltiden i klubblaget uteblivit.

– Jag fick träningsmatcherna innan mästerskapet och det betydde också väldigt mycket.

Landslag kontra klubblag

Varför prestationerna i landslagströjan hållit högre nivå än i klubblagen vet han inte. Klart är i alla fall att Olsen, som vill spela bra i varje match, förbättrat flera delar i sitt spel sedan världsmästerskapet 2018.

– Jag har utvecklat lite av varje. Samtidigt fått några år och lite större erfarenhet i större klubbar. Ärligt talat skulle jag vilja säga lite av varje.

Klubbintressen och en eventuell flytt från Roma, är ingenting han tänker på just nu.

– Det har gått bra personligen, något jag njuter av men någonting jag vill fortsätta med. Vad som händer efter får vi ta då. Just nu är jag här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.