Megan Rapinoe i USA:s matchtröja. Foto: Bildbyrån.

Omstart i USA – utan stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska damligan startar den 27 juni i Utah.

Klubben OL Reign ser ut att få klara sig utan stjärnan Megan Rapinoe – hon vägrar att spela på grund av coronaviruset.

– Jag är besviken och frustrerad, säger Farid Benstiti, tränare för Rapinoes klubb OL Reign.

Fotbollsligan för damer i USA, NWSL, drar igång den 27 juni och pågår till den 26 juli. Men det blir i cupform, Challenge Cup, i stället för ligaspel.

Nio lag spelar mot varandra i Utah, totalt blir det 25 matcher. Spelarna har fått möjligheten att avstå cupen och ändå få full ersättning, på grund av coronapandemin.

En av spelarna som ser ut att stå över cupspel är storstjärnan Megan Rapinoe.  LA Times och Washington Post har skrivit om det tidigare, och nu har Rapinoes tränare Farid Benstiti uttalat sig i ämnet.

”Jag förstår henne”

Det ser inte ut att bli något spel för Rapinoe med klubben OL Reign.

– Synd. Jag förstår henne, men jag är besviken och frustrerad över att hon inte är med oss i turneringen. Megan är viktig för gruppen och vi kunde ha åstadkommit något bra med klubben om hon hade varit med. Hon kommer att vara mycket saknad av laget, men även av damfotbollen, säger Benstiti till Le Progres.

KLIPP: Hör hela Megan Rapinoes mäktiga tal (11 juli, 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.