Manchester Uniteds Marcus Rashford missade straff i mötet med Cyrstal Palace och på tilläggstid avgjorde gästerna. Foto: Bildbyrån

Osannolik kalldusch för Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United såg ut att gå mot poäng efter Daniel James sena kvitteringsmål hemma mot Crystal Palace. Men som det svängde på Old Trafford.

På tilläggstid avgjorde Patrick van Aanholt och United inkasserade säsongens första förlust.

För andra matchen i rad lyckades Manchester United med konststycket att missa en straffspark. I 1–1-mötet med Wolverhampton var det Paul Pogba som brände möjligheten från elva meter.

Den här gången var det Marcus Rashford som klev fram och missade möjligheten till att kvittera. United såg länge ut att gå mållöst från Old Trafford – men så klev nyförvärvet från Swansea, David James, fram. Med sitt andra mål för säsongen såg han till att göra 1–1 i den 89:e minuten.

En poäng, trodde många.

Men så blev det inte. På tilläggstid tog sig Crystal Palace Patrick van Aanholt fram och lyckades få in det avgörande 2–1-målet.

Svenske landslagsmittbacken Viktor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för United och var olycklig vid Crystal Palace ledningsmål. Nilsson Lindelöf förlorade en nickduell och i ytan som uppstod bakom mittbacken hittade Jordan Ayew in och kunde fri med David de Gea göra matchens första mål. 

Premier League

Manchester United logo

Manchester United

1 - 2

Crystal Palace logo

Crystal Palace

Old Trafford, Manchester
Publik: 73454
Domare: Paul Tierney

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.