Östersund jublar efter ledningsmålet mot Sirius. Foto: TT

Tung seger för ÖFK – nära nytt kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Östersund tog en viktig trepoängare i den allsvenskan bottenstriden när de vann med 2-0 mot Sirius. Stor hjälte blev anfallaren Dino Islamovic som gjorde 1-0 med kvarten kvar.

I går kom nyheten att idrottens skiljedomstol, Cas, går på ÖFK:s linje och att klubben därmed får värva spelare igen. I dag följde laget upp det med att ta sin första trepoängare sedan i juli, när laget besegrade bottenkonkurrenten Sirius med 2-0.

I en chansfattig match dröjde det till den 75:e minuten innan något av lagen stack hål på målnollan. Efter ett inspel av Blair Turgott nådde anfallaren Dino Islamovic högst och kunde knoppa in ledningsmålet för hemmalaget.

Isak Ssewankambo följde sedan upp med 2-0  med fyra minuter kvar när han drog till i straffområdet och hittade det bortre hörnet.

Resultatet gör att Östersund kliver om Sirius och har fem poäng ned till kvalstrecket med två omgångar kvar att spela. Även Sirius har fem poäng ned till negativ kval.

Allsvenskan

Östersunds FK logo

Östersunds FK

2 - 0

IK Sirius logo

IK Sirius

Jämtkraft Arena, Östersund
Publik: 4308
Domare: Victor Wolf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.