Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån.

Zlatan utvisad – för snack med domaren

Zlatan Ibrahimovic låg bakom 1-0 och 2-0.

Sedan såg han rött i bortamatchen mot Parma, efter att ha sagt något till domaren, när Milan vann med 3-1.

– Det sista Zlatan sa till domaren var: ”Så du är inte intresserad av det jag har att säga?” säger Milan-tränaren Stefano Pioli.

Zlatan Ibrahimovic inledde bortamötet med Parma med att ta ner, titta upp och sätta en lysande passning mot Ante Rebic, som krutade in 1-0.

Målet var en högerslägga som satte Milan i förarsätet och strax före paus satte Franck Kessié tvåan och även då var ”Ibra” inblandad.

”Han var inte respektlös”

Med timmen spelad fick dock Zlatan rött kort direkt efter att ha sagt något till domare Fabio Maresca. Milans tränare Stefano Pioli uttalar sig efter slutsignal.

– Zlatan berättade att han diskuterade något med domaren ett tag, men att han inte var respektlös eller sa något förolämpande, säger Piolo till Sky Sport Italia och fortsätter:

– Det sista Zlatan sa till domaren var: ”Så du är inte intresserad av det jag har att säga?” I övrigt vet jag inte. Jag var inte där. Det positiva är att laget lyckades ro segern i hamn.

Maresca är samme domare som i januari visade ut Inters tränare Antonio Conte efter att denne sagt: ”Det är alltid du, Maresca – även med VAR.”

Spiken i kistan

Sex minuter senare reducerade Parma genom den svensk-italienske mittbacken Riccardo Gagliolo, som rakade in bollen från nära håll.

I numerärt överläge skapade Parma tillräckligt med lägen för att kvittera, men Milan höll undan – och punkterade matchen på tilläggstid.

En inhoppande Rafael Leao stack i väg och frispelades av Diego Dalot. Leao placerade in 3-1 och Milan tog tre poäng med tio man.

Milan ligger fortsatt tvåa, åtta poäng bakom Inter som har en match mer spelad, och jagar Champions League-spel nästa säsong.