Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Gerhardsson stöttar Janne Andersson. Foto: Bildbyrån

Peter Gerhardssons stöd till Janne Andersson: ”Vet hur ensamt det kan vara”

Uppdaterad
Publicerad

Herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson är pressad efter att Sverige har åkt ur B-divisionen i Nations League. Nu stöttas han av damernas förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Man vet hur ensamt det kan vara längst upp, säger han till SVT Sport.

Janne Andersson och Peter Gerhardsson, som i dag tog ut en landslagstrupp, har inte pratat sedan herrarna i går kväll kryssade hemma mot Slovenien.

– Jag tror att han, precis som jag, har sin egen stötteapparat. I mitt fall är Magnus Wikman (assisterande tränare) närmast mig. För Janne är det säkert samma med Peter (Wettergren) som är där. Även om vi är förbundskaptener så jobbar vi på olika sätt. Men om det skulle vara något så vet vi att vi finns för varanda, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

– På kontoret brukar vi prata när vi träffas. Då är det mest ledarskapssaker och känslor, mindre taktisk fotboll kanske.

Han tycker sig ändå ana hur Janne Andersson känner då resultaten nu har gått emot honom.

– Man vet hur det känns när det inte går så jättebra. Man vet hur ensamt det kan vara längst upp, även om man har stöttning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.