• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Flera Gais-matcher 2019 har varit ett föremål för misstänkt matchfixning. Foto: Bildbyrån

Polisen ska förhöra hela Gais-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tar nästa steg i utredningen av misstänkt matchfixning kring flera Gais-matcher.

Förhöra hela truppen.

-Vi kommer att prata med alla som var i laget under 2019, säger Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Flera av Gais matcher under 2019 har sedan en tid tillbaka varit ett föremål för misstänkt matchfixning.

Polisen har nu beslutat att vända på varje sten för att få fram sanningen.

Nästa steg i arbetet är att hela truppen förhörs, säger Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, till TV4:s Fotbollskanalen.

– Det pågår en insats i Göteborg och vi kommer att prata med hela Gais A-lag. Vi är på plats nu och förhören pågår, säger han.

Utredning mot kriminella nätverk

Förhören inleddes under tisdagen. Till att börja med är det den nuvarande truppen – spelare som ledare – som får svara på frågorna. När den delen är klar kommer polisen att ta kontakt med de som efter förra säsongen bytte klubb.

Enligt en tidigare intervju med Gårdare är det en utredning som går mot kriminella nätverk.

Gais-ordföranden Jonas Andersson har tidigare sagt att klubben informerats om utredningen. Han har även tagit avstånd mot matchfixning.

– Matchfixning är ju ett gift i idrotten och måste motverkas på alla sätt och vis. Att det förekommer har vi sett exempel och domar på, det är oerhört obehagligt att våra matcher verkar vara föremål för någon form av granskning. Jag vet inte så mycket mer, sade han till Expressen i förra veckan.

KLIPP: ”Han säger att jag får 10 000 om jag dömer straff” (11 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.