Portugal historiska NL-vinnare. Foto: Bildbyrån

Portugal historiska NL-mästare – 110 miljoner in på kontot

Uppdaterad
Publicerad

Europamästarna från 2016, Portugal, är också mästare i Nations League. Segern med 1-0 mot Nederländerna gör dem historiska som första landet någonsin att vinna den nya turneringen.

Tillknäppt, tajt, men en miss från den unga mittbacken Matthijs de Ligt, en läcker skottpassing från Manchester City-stjärnan Bernardo Silva och så fick Valencia-spelaren Gonçclo Guedes trycka till – tillräckligt hårt för att Jasper Cillessen inte skulle orka rädda.

1-0 och det räckte för det defensivt starka Portugal.

– Jag är väldigt glad och stolt. Det här var min första titel för mitt land. Att få avsluta den här fantastiska säsongen som jag har haft på det här sättet är bara fantastiskt, säger Bernardo Silva som missade EM för tre år sedan på grund av en skada men som nu alltså har fått vinna Nations League där han dessutom utsågs till turneringens bäste spelare.

Segern gör dem historiska som första Nations League-segern någonsin. Spelarna jublade högt efteråt och hemmapubliken var i extas.

Lagkapten Cristiano Ronaldo, hattrickhjälte i semifinalen, var sedan den som fick höja bucklan mot den mörka Potrugal-natten.

Hans andra stora titel med Portugal. Segern i den nya turneringen ger Portugal den hyfsade summan 110 miljoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.