Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Planen stormades efter finalsegern. Foto: Bildbyrån/SVT

Publikfest när Hammarby vann svenska cupfinalen mot Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Publikrekordet för en cupfinal på damsidan krossades när 17 623 personer såg Hammarby besegra Häcken. Efter matchen stormades planen av hemmasupportrarna.

– Ska jag vara helt ärligt är det förväntat, säger förbundets säkerhetschef Martin Fredman till SVT Sport.

Efter matchen stormades planen av en stor skara supportrar som ville fira med spelarna. Scener som inte förvånade Svenska Fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman.

– Ska jag vara helt ärlig är det förväntat. Det finns ingen i Europa som kan förhindra det när så många som bestämt sig för att ta sig in på plan. I grunden är det inte tillåtet men jag har sett alla grader av hur det kan hanteras på plan och då är detta bra så bra som det kan bli. Ingen skadegörelse, inga trakasserier. Man är alltid orolig för olyckor men vi såg inget av det i dag och då går jag hem med en positiv känsla. En fantastisk dag för damfotboll, säger han.

Det är just förbundet som är arrangör till matchen och som eventuellt kan anmälas för planstormningen. Men i stort är Fredman nöjd med arrangemanget och hur det genomfördes.

– Vi har inga övriga händelser i dag. Polisen var nöjda och tyckte precis som vi att det var en fin och bra stämning på matchen, säger han.

Här laddar fansen upp inför cupfinalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
17 623 personer såg Hammarby besegra Häcken i cupfinalen. Foto: SVT

Svenska cupen damer

Hammarby IF

3 - 0

BK Häcken FF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 17623
Domare: Maral Mirzai Beni

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.