Sergio Ramos, som medvetet tog en varning för att slippa returen mot Ajax, gestikulerar besviket på läktarplats i 1-4-förlusten på Santiago Bernabeu. Foto: Bildbyrån

Ramos rävspel blev kostsam

Uppdaterad
Publicerad

I den första åttondelsfinalen mot Ajax valde Sergio Ramos att ta en varning med flit.

Det visade sig bli kostsamt i returmötet där Real Madrid blev utspelade på spansk mark.

– Utan att prata illa om någon av våra spelare, självklart saknade vi vår kapten, säger tränaren Santiago Solari efter matchen.

I det första mötet mellan Real Madrid och Ajax i Amsterdam tog mittbacken Sergio Ramos ett taktiskt gult med bara minuter kvar för att vara nollställd på varningskvoten i en tilltänkt kvartsfinal. Efteråt berättade lagkaptenen att det var medvetet.

– När jag tittade på resultatet skulle jag ljuga om jag sa att jag inte tog kortet med mening, sa han då enligt Marca.

Under tisdagens returmöte saknades han uppenbarligen rätt mycket. Real föll ihop som ett korthus, förlorade med 4-1 och är därmed utslagna ur Champions League redan i åttondelsfinal efter att ha vunnit turneringen tre år i rad.

– Utan att prata illa om någon av våra spelare, självklart saknade vi vår kapten, säger tränaren Santiago Solari efter matchen.

För Real Madrid är Sergio Ramos nu istället avstängd i starten av Champions League nästa säsong efter att Uefa straffat honom med en match ytterligare avstängning på grund av att han tog det medvetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.