Jubel hos Italien efter att Federico Dimarco gjort 1-1 Foto: Michel Euler

Rekordsnabbt mål i Nations League efter 13 sekunder av Frankrikes Bradley Barcola

Uppdaterad
Publicerad

Publiken hann knappt sätta sig när Frankrike gjorde 1-0 i Nations Leagues stormöte med Italien. Bradley Barcola gjorde mål efter 13 sekunder, ett rekord i turneringen. Italien övervann chockstarten och vann matchen med 3-1.

Burop fyllde Parc des Princes efter slutsignalen efter premiären i Nations League A grupp 2.

– Spelarna reagerade direkt, försökte slappna av och spelade sedan matchen som vi ville, säger Italiens förbundskapten Luciano Spalletti till Rai Sport.

Det tidigare rekordet hade Schweiz Haris Seferović som gjorde mål efter 57 sekunder mot Portugal 2022.

Bollen spelades på vänsterkanten och Italiens Giovanni Di Lorenzo slarvade och PSG-spelaren Barcola tog för sig och rusade mot målet och satte den i det bortre krysset på sin hemmaarena. Kylian Mbappé följde med upp och såg målet från bästa vinkeln.

Det är även det snabbaste målet i fransk landslagsfotboll. Det tidigare rekordet hade Franck Sauzée med ett mål efter 34 sekunder 1991.

Italiensk vändning i andra halvlek

Den italienske målvakten Gianluigi Donnarumma hade en diskussion med domaren efter målet på Parc des Princes som användes när Stade de France är upptaget med Paralympics.

Efter en halvtimme kvitterade Italien till 1-1. Federico Dimarco väggspelade och drog in bollen på volley, urtjusigt.

I början av andra halvlek tog Italien ledningen med 2-1 efter ett mönsteranfall där man sågade sig igenom det franska försvaret och Davide Frattesi avslutade med ett direktskott. En kvart från slutet ökade Giacomo Raspadori på till 3-1 efter att ha haft snabba fötter i straffområdet.

UEFA Nations League

Frankrike logo

Frankrike

1 - 3

Italien logo

Italien

Parc des Princes, Paris
Publik: 44956
Domare: Sandro Schärer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.