Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Renée Slegers blir bevakare i svenska landslaget under VM. Foto: Bildbyrån.

Renée Slegers nya uppdrag – i svenska VM-laget

Uppdaterad
Publicerad

Guldtränaren Renée Slegers fick sparken av Rosengård i början av säsongen.

Nu åker nederländskan med den svenska VM-truppen som bevakare av motståndarlagen.

– När hon blev ledig öppnade sig en bra möjlighet, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till SVT Sport.

Renée Slegers blev kortvarig i Rosengård den här säsongen och fick sparken efter en fiaskostart med ett poäng på tre matcher.

Den här sommaren blir det i stället VM för 34-åringen som ska jobba för det svenska landslaget.

Renée Slegers har tidigare varit förbundskapten för U23-landslaget men jobbet som bevakare/analytiker blir det första uppdraget i a-landslaget.

– Peter (Gerhardsson) och Magnus (Wikman) har haft förbundskaptensträffar och så vidare så de känner henne ganska väl. Det är viktigt att det är en person som Peter och Magnus och övriga ledningen litar på. Hennes fotbollskompetens är riktigt bra och det var den vi var ute efter naturligtvis, säger Marika Domanski Lyfors.

Slegers kommer att arbeta tillsammans i ett team med med analytikern Anders Eriksson och den andra bevakaren Niklas Egnell.

– Anders är övergripande ansvarig och närmast ledningen och sen har han de andra till sin hjälp. Renée kommer att resa lite mer än både Niklas och Anders och se motståndarna framför allt i vårt gruppspel.

I en förmodad svensk åttondelsfinal väntar sedan sannolikt USA eller Nederländerna, och det sistnämnda laget har Slegers stenkoll på då hon spelat över 50 landskamper för Nederländerna.

– Ja det får man på köpet höll jag på att säga. Nä, men hon är ett proffs ut i fingerspetsarna så det kommer hon att lösa på ett bra sätt, säger Domanski Lyfors. 

Fotbolls-VM avgörs i Australien/Nya Zeeland 20 juli-20 augusti.

SVT Sport har sökt Renée Slegers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.