Roberto Carlos gör comeback på transferfönstrets sista dag. Foto: Bildbyrån

Roberto Carlos gör comeback – klar för engelskt korplag

Uppdaterad
Publicerad

Den brasilianska legendaren Roberto Carlos vann VM-guld med Brasilien 2002.

Nu gör den 48-årige ytterbacken comeback i korplaget ”The Bull In The Barne”, sju år efter att ha spelat sin sista match.

En affär som blev officiell under transferfönstrets sista dag.

Den legendariske ytterbacken Roberto Carlos var en viktig kugge i Real Madrid och i det brasilianska landslaget. Nu har han skrivit på för Shrewsbury-baserade publaget Bull in the Barne United.

48-åringen säkrades via ett välgörenhetsprojekt på Ebay och Real Madrid-ambassadören kommer att göra ett inhopp under en match i februari.

– Man betalar fem pund (ungefär 60 kronor) för att vara en del av lotteriet där man har chansen att en proffsspelare skriver på för ditt lag. En av grabbarna i gruppchatten sade ”vi ger det ett försök” och så vann vi, säger klubbsekreteraren Matthew Brown till BBC.

I fredags gav tränaren beskedet att laget vunnit lotteriet.

– Jag var ute i fredags och vaknade med lite huvudvärk på lördagen och hade massvis med meddelanden från folk som frågade om det var sant. Då tänkte jag bara ”det har inte hänt, det är en dröm”, säger Matthew Brown.

Carlos spelade för Real Madrid i elva år, mellan 1996 och 2007, och var med och vann fyra ligatitlar och tre Champions League-titlar med ”Marängerna”.

Osäkert vem som tar frisparkarna

Det återstår att se hur Robert Carlos klarar miljöombytet från Santiago Bernabeu till en fotbollsplan i Shropshire.

– Omklädningsrummet är av typisk korpkvalitet, väldigt enkelt, några duschar funkar inte, säger Matthew Brown.

Trots tuff konkurrens tar nog Roberto Carlos en startplats.

– Liam Turrall är enligt mig den bästa vänsterbacken i Shropshire, men han kommer nog att få skippa en match för oss – han är en fantastisk spelare, men Roberto Carlos är på en annan nivå, säger Matthew Brown.

Om brasilianaren får ta frisparkarna är däremot osäkert.

– Vi har några grabbar som kommer att vilja visa honom vad de går för först, säger Matthew Brown.

ARKIV: Se brutala överfallet i Brasiliens VM-kval – stämplas på halsen (28 januari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.